PRAKTISK INFORMATION

HØJSKOLETIMER

Velkommen til vore højskoletimer i

Konfirmandstuen

Lyngå Præstegård

torsdage kl. 11.00-13.00

Fælles for disse højskoletimer er, at vi vil synge et par sange fra Højskolesangbogen.
Derefter spiser vi en gang suppe efterfulgt at en kop kaffe. Der vil blive god tid til snak.
Vi slutter ca. kl. 13.00.

Tilmelding af hensyn til maden fredagen før til
Bjørn Anthonsen, tlf. 2089 0739

Pris: 50 kr.

 

 

 

Kunsten at bevare livsmodet - trods modgang. Torsdag d. 7. september kl. 11.00

Agnete Odgaard-Jensen mistede sit syn som 25-årig, men formår alligevel at være leder på mødesteder for synshandicappede, madskribent i Blindes Jul, foredragsholder, forfatter og meget andet. Kom og hør hende fortælle om ”Kunsten at bevare livsmodet trods modgang”.

Selv skriver hun om foredraget: ”I dette foredrag kommer jeg ind på, hvad negative tanker kan gøre ved os. Tanker har enorme kræfter, så derfor er det så vigtigt, at vi tænker positivt i stedet for negativt. Til slut samler jeg alle trådene og fortæller om en af mine egne store livskriser. Jeg vil med dette foredrag ikke give dårlig samvittighed, men kun give stof til eftertanke. Vi må bruge det, vi har, ingen kan bruge det, de har mistet.”

Vær opmærksom på, at foredraget tager 5 kvarter, og vi slutter derfor lidt senere end vi plejer, ca. kl. 13.15.


En folkelig fortælling om Luther ved Ole Juul Torsdag d. 2. november kl. 11.00

Tidligere sognepræst i Ødum-Hadbjerg, Ole Juul, vil denne formiddag fortælle om manden bag det navn, som vi her i året for reformationsjubilæet hører igen og igen: LUTHER. I sit folkelige foredrag om reformatoren Martin Luther fortæller Ole Juul om den fattige tiggermunk, der fra en ukendt og uanselig tilværelse i klosteret i Wittenburg bryder igennem i offentligheden i sin indædte kamp mod pavedømmet om den sande kristentro og lære. En kamp, der som en lavine satte skred i en række kirkelige og folkelige begivenheder og rørelser, der forandrede verden på en så omfattende måde, at vi stadig 500 år senere kan fornemme efterdønningerne. Fortællingen om Luther er ligeledes en fortælling om, hvor stærk en drivkraft troen kan være.

Om det er suppe eller brunkål med flæsk, der går bedst til et reformationsforedrag, vides endnu ikke, men Nis Boesdal laver Luther-mad og Else Jensen bager Luther-småkager til kaffen.


spirekor 6
konfirmander 2
engle smal
faar smal
hyrder smal
mini smal
lyngaa folkekor
silkeborg mandskor
IMG 6067
Benny s Praestegaard 003

Kirkebil

Alle er velkomne til at anvende Kirkebilen til møder, gudstjenester, koncerter mv., som foregår i kirkeligt regi i vore tre sogne. Kirkebilen må også bruges af ældre, der f.eks. er flyttet til Hadsten eller Hammel og fortsat ønsker at følge det kirkelige og folkelige liv i deres tidligere hjemsogn.
Kirkebilen er gratis og bestilles hos Hammel Taxi, tlf. 8696 1299.


Læs dagens tekst, slå op i Biblen og meget mere på bibelselskabet.dk